PES 2010 Tutorials - 2.rész

Megosztom az iWiW-en! Megosztom a Facebook-on! Megosztom a Twitter-en! Hozzáadom a Google könyvjelzőimhez! Hozzáadom a Startlapomhoz! Megosztom a MySpace-en! Könyvjelző és megosztás
A PES Tutorials rovat során megtanulhatod hogy is épül fel kedvenc focis játékunk a PES "szerkezete". Ezekben a rovatokban bemutatásra kerülnek majd a szerkesztő programok, hogy mindenki egyénileg is bele tudjon nyúlni a játékba, lesznek különböző segédanyagok illetve néhány kiegészítő készítését is elsajátíthatod ha érdekel a dolog és szánsz rá egy kis időt!
Végigjátszás
MezkészítésNéhány alapvető dolog amit illik tudni a mezkészítéssel kapcsolatban:

- A mezeket mindig png formátumú képként kell elkészíteni, elmenteni.

- Az elmentett png képeket ezután "indexed colour"-ba, más néven 8 bit-es (256 colors) színmélységbe kell tenni, ez megolhdató lenne a Photoshop-on belül is, de a jobb minőség érdekében érdemesebb az OPTPiX.ImageStudio.3.12-t használni. Az "idexed colour"-ba tétel azért szükséges hogy a játékban normálisan megjelenjen az elkészített mez, illetve a mez átlátszó részei (pl. a nadrág alján lévő bevágások...) átlátszóként jelenjenek meg a játékban, mert különben az átlátszó részeket a játék automatikusan kitőlti.

- Kezdő mezkészítőknek (de akár haladóknak is) érdemesebb először megkeresni egy már elkészített mezt aminek a stílusa, mintázata hasonlít arra a mezre amit el akarsz készíteni, így már az alap egyből meg is van, azzal már nem kell foglalkozni. Ha megtalálsz egy ilyen mezt akkor annyi a dolgod hogy a régi mezen található támogatókat, címereket...eltávolítod, utána ha szükséges akkor átszínezed a mez különböző részeit úgy hogy hasonlítson arra a mezre amit el akarsz készíteni, majd rárakod az új címereket, szponzorokat.

- Ha egy már elkészített mezt akarsz szerkeszteni akkor azt először 32 bit-es (True Color) színmélységbe kell tenned hogy eltűnjön az "indexed color" és így mindenféle probléma nélkül tudd szerkeszteni a mezeket.
Ezt Photoshop-on belül is meg lehet csinálni ha az Image/Mode/RGB color-ra kattintasz, de akár a Game Graphic Studiois alkalmas erre, úgy hogy megnyitod az "indexed color "-ban lévő képet (pl. ha GDB-ből kivéve akarod szerkeszteni a már meglévő mezet) majd jobb egérgombbal rákattintasz a mezre majd a Change Color Depth/Increase to 32 bit (True Color)-ra. Eztán annyi a dolgod hogy elmented a mezt (File/Save as), természetesen png képként.Az img fájlokból is kimenthetők a mezek, megnyitod Game Graphic Studio-val a dt0c.img fájlt (ebben vannak a mezek) alap esetben ez az img itt található a C:/Program Files/KONAMI/Pro Evolution Soccer 2010/img mappa. Ha megnyitottad akkor megkeresed azt a bin-t amiben a számodra szükséges mez található, majd először rákattintasz az alsó kis képre ami így megjelenik középen nagy képként, majd ugyanazt megcsinálod mint amit előbb leírtam a kép megnyitásos módszernél.A mezkészítéshez szükséges programok a következők:
- Photoshop(CS2, CS3 vagy CS4), vagy valamilyen képszerkesztő program, de a Photoshop-ot ajánlott használni. - Ezzel a programmal szerkeszted a mezeket.
- Game Graphic Studio - Ezzel tudod kimenteni a bin-ekből a mezeket, illetve ezzel lehet 32 bit-es (True Color)-ba rakni a képeket.
- OPTPiX.ImageStudio.3.12 - Ezzel tudod "indexed color"-ba, 8 bit-es (256 colors) "színmélységbe" tenni az elkészített mezeket.

*A OPTPiX.ImageStudio.3.12 nevű programot innen tölthetitek le:
http://www.multiupload.com/03D7I6C7KJ

Ez tartalmaz egy Beállítások mappát, a program feltelepítése után állítgasd majd be úgy ahogy a képeken van mert különben nem fog működni rendesen!
Az Olvass el.txt-ben meg röviden leírtam hogy mit kell csinálni!Most pedig jöjjön a mezkészítés technikája, amit különböző mezkészítők mutatnak be videóikban:

Tutorial video by Müller Bento (part1):Tutorial video by Müller Bento (part2):Tutorial video by Müller Bento (part3):


- A teljes videó letöltése jobb minőségben:
http://www.megaupload.com/?d=KEGGTC7H


Kit making tutorial with Firework/BodyPaint 3d by Gkan:


- 3D modell letöltése:
http://www.wikits.org/download/3d_model.rar


 
Kit making tutorial (PES 2009) by Stone Cold:
http://www.filefront.com/14050495/tutor-by-StoneCold.rar/Remélem sikerül mindenkinek elsajátítani a mezkészítés technikáját és minél többen megpróbálkoznak majd saját kezűleg is mezeket készíteni!

  Kapcsolódó fórumok    
  Kapcsolódó letöltések    
  Kapcsolódó hírek    
  « vissza a végigjátszásokhoz  

Adatlap

Pro Evolution Soccer 2010

Sport >>

megjelenés:

2009. október 23.

fejlesztő:

KONAMI

kiadó:

KONAMI

platform:

PC,  XBOX 360,  PS3,  PSP,  Mobiltelefon,  PS2

Teszt Végigj.
Galéria Demó Patch
A játékhoz több galéria is kapcsolódik,
kérlek, válassz az alábbiak közül!
Kapcsolódó cheat:
Kapcsolódó videó:

  tovább az adatlaphoz...

A hónap legnépszerűbb hírei