Részletes összehasonlítás

Szerző: nermal , Marco95 , Zsolti1124 ...
Megosztom az iWiW-en! Megosztom a Facebook-on! Megosztom a Twitter-en! Hozzáadom a Google könyvjelzőimhez! Hozzáadom a Startlapomhoz! Megosztom a MySpace-en! Könyvjelző és megosztás

Most egy összehasonlítást szeretnék itt leírni a PES-Fifa, a két nagy rivális focis játékról, nem vagyok vérprofi játékos egyik játékban sem, de azért véleményem nekem is lehet/van.
Kezdjük a lényeggel:

A grafika: A Next-gen grafika nagy előny a PES-nek, de talán nem kéne elbízniuk magukat, ugyanis a nagy gépigény miatt nem nagyon lehet ezt kiélvezni, ezért sem látok nagy különbséget, végül is ez mostmár (sajnos) géptől függ és nem játéktól.

Az irányítás/játékmenet a FIfában csalódnom kellet-e téren mert nem történt semmi lényeges újítás a 07-hez képest, számomra nehezebbé vált a játék e téren, a PES talán azért tűnt jobbnak mert a fifában csalódtam, a szerelés sokkal nehezebb, könnyen kaptam piroslapot még az elején de megszoktam, talán ettől jobb, vagy rosszabb? Majd szívbajt kaptam mikor a 16-osomon belül szabálytalanság történt, de láttam, hogy nem Puyol kap lapot hanem Robinho, kicsit fura, hogy benne van, de a valóságban is van ilyen, távoli lövések a fifánál most nehezebb lett és a PEsnél sem könnyű mint a valóságban, döntse el mindenki, hogy ez jó vagy rossz. Illene egy adott időben az adott technológiának megfelelő játékot kiadni és nem valami átrajzolt régit, mert tökéletes játékot nem lehet kiadni mindig lesznek technológiai fejlődések és ahhoz kellene mérni. Egy lényege hiba van a PES-ben, hogy megnyomon a lövés gombot egyszer, utána megint, utána megint de nem reagál, pedig már a 16-os környékén vagyok, ugyanez a passznál is, nagyon idegesítő tud lenni a 85. perc környékén amikor a gép miatt ki kell hagynom egy ziccert, szörnyű!!!

A kapus: Ezt külön vettem, sokkal jobban kijön a kapuból mint a FIFában, de viszont nem védi olyan jól a kapuralövéseket, a FIfában lehet a kapust is külön állítani ami érdemel egy piros pontot.

Zenék: Nem vagyok valami kifinomult érzékekkel megáldva, de szerintem mindkettőben élvezhető a zene miközben kattingatunk a menüben, de ha már itt tartunk:

A Menü: A FIFA08-ban egy átlagos menü van, de a színeket jobban is kiválaszthatták volna, meg a stílusa sem igazán tetszetős de legalább jobb mint a 07ben volt, a PES-ben kicsit szokatlan, hogy nem látom, hogy hol is vagyok, ez zavaró lehet egyeseknek, de engem nem fusztrál különösebben, a sztílusa szerintem egészen pazar lett, én "Plazmabuborékos"nak nevezném.

Arcok/ Játékosállomány/Menedzser mód: A PES-ben szerintem több arc ki van dolgozva mint a FIFában, biztos azért mert a fifa jóval nagyobb játékos állománnyal rendelkezi, ami miatt a menedzser mód sokkal élvezhetőbbé válik, és ezért kissié kellemetlen mikor szinte ugyanolyan arcú játékosokkal lehet találkozni, lehetne benne több alaparc. (Habár azt itt zárójelben megjegyezném,a PES-ben, hogy Henry-nek nem olyan sötét a haja és Eto’o-nak sem ilyen az orra szerintem a valóságban). Menedzser módban kétség nem fér a Fifa győzelméhez hiszen a PES-ben nem is pénzből vesszük a sztárokat hanem valami pontból, tulajdonosok elvárásaival és szerződésekkel valamint edzésekkel sem lehet találkozni benne, a naptár sem valami helyde és nincsen benne szimuláció!!!!!!!!! Nagyon monotonná válik a játék a sok-sok meccs miatt amit le kell játszani az átigazolási időszakig, hogy végre igazolhassunk valakit. Személyem szerint ezt tartom a mod alappillérének, az átigazolási időszakot, ahol végre TÉNYLEG menedzsernek érezzük magunkat, gazdálkodunk a pénzel, sztárokat veszünk és ifiket adunk stb.
A csapatoknál alig találtam meg a chelsea-t meg a MAN. UTD.-t mert nem is az a nevük.
A sztárok „MINIarcai” sincsenek rendesen megcsinálva, néhol fel lehet fedezni szürke izéket a képeken a mi rendkívül zavaró, ha már van benne legyen rendesen megcsinálva!

Játéklehetőségek összességében: A FIfa szerintem jobb, úgy is ha a men. módot nem nézzük, de a be a Pro-ban kicsit csalódtam hogy csak 1 évig tartott, mert szerintem így lényegét veszti.

Visszajátszás: Lényegében a PES-ben nincs is, csak a góloknál 3

Beállítások: A PESnél nekem nem nagyon tetszik, hogy játékon kívül kell, de több nehézségi szint van.

Nézőtér: A FIFában szebbek a szurkoló ugyanazok grafikánál, de a PES-nél vannak zászlók is, élethűbnek hat.

Stadionok: Mindkét játéknál ugyanolyat tetszetősek, de a fifában több van, ellenben a PES-ben több a beállítási lehetőség

Mezek: A Fifához képest a PES-beni mezek rendkívűl primitívan néznek ki, van amelyiken csak egy csík van, nem koszolódnak a mezek.

Szerkesztés: Én nem nagyon használom, de a PES-ben részletesebbnek látszik a játékos mozgásának álítása miatt.

Bíró: A PES-ben látod ahogy mozog és a sípjába fúj szabadnál.

Futás: A PES-ben jó az hogy a labdás nem fut olyan gyorsan mint a labda nélküli mert ez így van a valóságban is, de akárhogy is nyomom tövig a gombokat akkor sem érzem, hogy gyorsan haladék, valahogy nem érzek benne lendületet.

Szabadrúgás: A fifában lehetséges becsavarni 1-2 gólt, de nehéz, kellően nehéz számomra, de a PES-ben szinte lehetetlennek érzem, hogy bárki is tud szabadból gólt lőni, vagy a sorfalba csapódik vagy elmegy a kapu felett, valahogy nem érzem az egyensúlyt.

Lényeges dolgok:
PES2008-FIFA08
Grafika<
Irányítás/Játékmenet>>
Zene=
Menü<
Arcok>>
Állomány<<
Menedzser mód<<<
Játéklehetőségek összességében<
Visszajátszás<
Beállítások<
Nézők=
Stadionok<
Mezek<
Szerkesztés>
Bíró>
Futás/sprint<
Szabadrúgás<<

Összesítés: Nekem fellélegzés volt a PES a FIFA után, azt javaslom mindenkinek, hogy szerezze meg mindenki mindkettőt és ha megunja az egyiket játszon egy kicsit a másikkal, mind két cégtől sokat vár el minden player, mindig lesznek hibák amiért úgy érezzük, hogy csalódtunk, hiszen sose azt kapjuk amit akarunk: a tökéletes focis játékot!

Regisztrált, bejelentkezett felhasználóinknak lehetősége van új szócikk írására is! Regisztrálni itt tudsz.

  « vissza a lexikon főoldalára