WE 10 Teszt

  • Tesztplatform:  PC
  • Írta:  Tua
Megosztom az iWiW-en! Megosztom a Facebook-on! Megosztom a Twitter-en! Hozzáadom a Google könyvjelzőimhez! Hozzáadom a Startlapomhoz! Megosztom a MySpace-en! Könyvjelző és megosztás

Hosszabb várakozás után végre ittvan a legújabb Konami játék, a Winning Eleven 10! Egyenlőre még csak a japán verzió, és azis csak Playstation 2-re, ugyanis a PC-s megjelenés még várat magára. Nézzük hát, hogy mennyire találtak meghallgatásra a játékosok kritikái…
A játék első betöltése után szembesülhettem az igencsak hangulatos intróval, melynek amolyan világbajnokság feelingje van, s ez rögtön megadta az alaphangulatot a játékhoz. A menü felépítése hasonló elődjéhez, igen szép, és hangulatos hátterekkel.


A grafika
A grafika terén sokat nem változott a játék, nem a legszebb, de ugyanakkor nagyon hangulatos. A stadionok szépen kidolgozottak, mint például a Nou Camp, vagy akár az Old Trafford. A játékosok arcai megint nagyon jóra sikerültek, mindenkit felismerni messziről is. Úgy látszik a Konami erre is fordít időt... Hát igen, mindent értünk, játékosokért. Összességében a grafika a célnak megfelel.


A játékmenet
Ez a pont, ahol a játék a legtöbbet fejlődött. Elképesztő, hogy a készítők szinte mindent megvalósítottak, amit a játékosok akartak. Már a bevezető animáció után érezni lehetett, hogy ez már nem a PES5/WE9. Sokkal gyorsabb, folyamatosabb lett a játék, közel tökéletes. A cselezés, a mozgások sokkal szebbek és összetettebbek lettek, és itt érdemes is rögtön kitérni a kapusokra. A kapusok mozgása eddig túl nehézkes volt, azonban a Winning Eleven 10-ben már jóval mozgékonyabb hálóőrökkel állunk szemben. Félkezes védéseket mutatnak be, nagyon együtt élnek a játékkal, viszont talán többször vétenek buta hibákat, és ez néha igen idegesítő tud lenni. Hatalmas pozitívuma a játéknak, hogy végre a bíró nem fúj le minden apró megmozdulást, sokszor kitűnően alkalmazza az előnyszabályt is, melyet már nem jelez külön ikon. Véleményem szerint a mai focis játékok között a Winning Eleven 10-ben található az eddigi legjobb bíró. Nagyon hasznos újítás még, hogy a szabadrúgást végre gyorsan is elvégezhetjük, ezis segíti a folyamatosabb játékot. A góllövés könnyebb lett, mint a WE9-ben. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy akkor lő az ember gólt, amikor akar, hanem a mozgékonyabb játékosoknak és a jobb játékmenetnek köszönhetően sokkal jobban lehet az igazi focihoz hasonlóan játszani. A lövések is fejlődtek, igen nehéz pattanó labdákat meg tudnak lőni a játékosok, és sokkal több lövés kapura megy, ha nem is mind, de jóval több, mint eddig. A mesterséges intelligencia sokat javult, a gép sokkal támadóbb lett, védekezni nem túl könnyű, a jobb játékosok megfékezése pedig kifejezetten nehéz feladat. Martins gyorsaságával, vagy például a colos Kollerrel igen nehezen bírkóznak meg a védők. A játék egyik leglényegesebb része, az adatbázis is sokat javult. A játékosok közti különbség sokkal jobban észrevehető a pályán, mint eddig. Már igazán számít hogy ki milyen játékos, például Eto’o nagyon gyorsan faképnél tudja hagyni a védőit, kihasználva gyorsaságát, vagy akár említhetnénk Rooneyt, aki ugyanolyan akarással játszik akárcsak a valóságban. Ezen kívül az erősebb, illetve gyengébb csapatok közti különbség is jobban kijön a mérkőzések folyamán, egy gyengébb védelem ellen valóban könnyebb gólt/gólokat szerezni.


A tartalomról
A WE10-be 2 új mód került, az „International Challenge” mód, melyben a világbajnokság selejtezőit játszhatjuk végig, és a „Random Selection Match” mód, ahol a saját magunk által, vagy véletlenszerűen összerakott álomcsapattal játszhatunk. A Master League sajnos nem sokat fejlődött, mindössze pár új beállítás található benne. Liszenszek terén történtek apró változások, pár új csapat liszenszét vették meg, a válogatottak közül liszenszelve lett Anglia, Hollandia, Olaszország, Spanyolország, Argentína, míg a klubcsapatok közül a Bayern München. 3 új válogatottal bővült a játék: Angola, Thogo, Gána és Trindad & Tobago. Ami számomra még pozitív meglepetés volt, hogy igen korrekt a játékban a magyar válogatott kerete is. A Király – Éger, Vanczák, Juhász, Bodnár – Huszti, Hajnal, Takács, Böőr – Gera, Torghelle összeállítás igen játszható. A cserepadon megtalálható Rabóczki, Rajczi, és még sokan mások. A játékban végre megtalálható a sokak által hiányolt Santiago Bernabeu stadion is, és rajta kívül még a Niigata és a Seoul – Sang World Cup Stadium szerepel új stadionként. Utóbbi kettőt a We-Shopban tehetjük elérhetővé.


Zene, hanghatások
A hangokról, illetve a játékban található zenékről is érdemes pár szót váltani. A zenék még mindig nem lettek túl jók, viszont hanghatások, effektek terén a játék, ha nem is sokat, de fejlődött. 2 dolog tetszett igazán: az egyik, amikor visszaszerzi a labdát a védelem, a szurkolók tapssal jutalmazzák ezt, és amikor eladok egy labdát, rögtön hallatszik a csalódott moraj a lelátóról. Ez csak egy apróság, de nagyon hangulatossá tudja tenni a játékot. Az angol kommentátorról beszélni nem tudok, de japán kollégája igen élvezetesen vezeti a meccseket.

  « vissza a tesztekhez  

Értékelés

Az értékeléshez be kell jelentkezned. Ha még nincs azonosítód, regisztrálj!

  pepsifoci.hu    

Adatlap

megjelenés:

ismeretlen

Kapcsolódó cheat:
Kapcsolódó videó:

Értékelés

- élethűbb és szebb mozgás 
- az eddigi legjobb bíró
- új animációk
- jobban reagáló közönség
- okosabb gépi ellenfél
- különbség a lassabb/gyorsabb játékosok között
- változatlan grafika, ronda alap gyep
- kapusok megbízhatatlansága
- csak két új stadion
- pocsék zenék
- licenc hiány néhol
80
95
95
78
99

Közösségi média

A 10 legfrissebb teszt

A hónap legnépszerűbb tesztjei

Friss hírek